• Slovenščina
  • Italiano
  • English

Mechanical programme

POMEN KREATIVNOSTI V INDUSTRIJI

Kreativna industrija je ena izmed ključnih dejavnikov razvoja sodobne družbe. V njej se stekajo ustvarjalnost, poslovnost in dediščina znanj in vedenj predhodnih generacij. Njen namen je, da  spodbuja uspešnost podjetij, s tem pa seveda vpliva tudi na dvig kakovosti življenja. To je industrija, ki razvija individual­no ustvarjalnost, znanje in talente. S tem pa tudi ustvarja dodano vrednost in nova delovna mesta, kar gotovo ni nezanemarljivo.

Poleg dodelanega učnega programa svojim bodočim dijakom nudimo tudi prakso v skrbno izbranih specializiranih podjetjih, saj smo prepričani, da mora potekati študij dizajna in grafičnega oblikovanja  v tesni povezavi z industrijo. Za vse izdelke, ki so danes v prodaji, velja, da je njihova o­bli­kovanost bistvene važnosti in da lahko sama po sebi ustvari njihovo dodano vrednost. Proces oblikovanja zavzema celoten potek nastanka izdelka: od same ideje do uporabljenih materialov in seveda vse tehnologije, na kateri stoji sama produkcija.

VIZUALNA KOMUNIKACIJA

Današnjega sveta si ne moremo predstavljati brez vizualne komunikacije. Le-ta je eden izmed temeljev današnje visoko razvite tehnološke družbe, saj je trženje produktov v dobršni meri odvisno prav od nje.

Pojem vizualne komunikacije se je v zadnjih letih zelo razširil in zaobjema področja fotografije, “packaginga”, oblikovanja in oblike, da o barvah in uporabljenih fontih sploh ne govorimo. Želja končnih uporabnikov je namreč ta, da svoje projekte predstavijo čimbolj realistično, po možnosti s pomočjo animacij in slik z visoko ločljivostjo. Zato omogočajo poklicni profili, kot so npr. umetniški vodja (Art Director), digitalni oblikovalec (Web Designer), izdelovalec videa (Video Maker) in drugi izvedenci v elek­tron­skem založni­štvu (e­­Pub­­lishing-u) in v računalniški oz. infografiki, učinkovit in dinamičen vstop na trg dela, tudi v obliki svobod­nega poklica. V času študija na GriD želimo svojim tečajnikom omogočiti večje zaposlitvene možnosti tudi z delom v laboratoriju, saj je le-ta pri nas opremljen s sodobno tehnologijo za računalniško oblikovanje; premore tudi opremo za izdelavo prototipov. Skratka  - pri nas si v koraku s časom.

News GriD

Non ci sono News