Facebook

Instagram

Stampa

Erasmus+ 2020-2022/3

. Home . Projekti . Erasmus+ 2020-2022/3

2020-2022 Odobren nov Projekt Erasmus+

Dišave in vidiki znanosti: biokemija med dvema državama

Z novim dvoletnim projektom bomo nadaljevali naše sodelovanje s šolo Rudbeksgymnasiet v mestu Örebro na Švedskem. Cilj projekta je nadgraditi pouk biologije in kemije ob izboljšanju sporazumevalnih zmožnosti v tujem jeziku. Dijaki bodo izvajali laboratorijske vaje, ki jih bomo izpeljali v dogovoru s švedsko šolo. Te se bodo vezale na okoljske teme in na podjetništvo: dijaki obeh šol bodo spoznavali podjetja, kjer so specifična znanja iz kemije in biologije še posebej pomembna.

Online in CLIL dejavnosti in predavanja

The Scents and Sights of Science: Biochemistry between Two Countries.

Dne 18.05.2020 so dijaki 3. in 4. razreda biokemijske smeri poslušali predstavitvi delovanja evropskega centra za molekularno biologijo Embl. Iz glavnega sedeža v Heidelbergu so nam raziskovalci predstavili raziskovalno dejavnost in nove razvojne poti mikrobiologije in biokemije.

#Erasmusplus #Embl

Izmenjava v Örebro (29. marec – 4. april 2022)

Od 29. marca do 5. aprila 2022 se je skupina dijakov 5. in 4. razreda sekcije Kemija, materiali in biotehnologije udeležila izmenjave na Švedskem, in sicer v mestu Örebro. 

Navdušeni dijaki so spoznali sovrstnike s šole Rudbecksgymnasiet in njihove družine, mesto in okolico ter si ogledali tudi prestolnico Stockholm.

Na šoli so izvedli laboratorije za ekstrakcijo in analizo DNA-ja, čiščenje zelenih fluorescentnih beljakovin ter elektroforezo. Skupaj so obiskali tudi Univerzo v Örebru in njene dobro opremljene laboratorije. 

Gotovo pa se bodo dijaki dolgo spomnili tudi kolesarskega obiska mesta, pohoda v naravo, sproščene nedelje s švedskimi prijatelji v Escape Room-u ter lekcij švedščine in predstavitve lokalnih tradicij, kulture in hrane.

Izmenjava v Trstu (24. april – 30. april 2022)

V tednu od 24. aprila do 30. aprila smo s švedskimi sovrstniki spoznavali kavo iz različnih vidikov: zjutraj smo opravljali laboratorijske analize kave in ekstrahirali kofein, popolne pa spoznavali literarno-kulturni svet tržaških kavarn ter si ogledali Trst kot mesto kave. Obiskali smo  pražarno Primo Aroma ter se peš spustili do Miramarskega parka in grada.