Facebook

Instagram

Stampa

Šola

. Home . Šola

 - Šola

Uprti v prihodnost

Državni izobraževalni zavod Jožef Stefan je sinonim znanstvenega in tehnološkega izobraževanja v slovenskem jeziku v Trstu. Šolo odlikuje skrb za osebno rast vsakega dijaka, ki ga z bogatim naborom specifičnih znanj in široko kulturno razgledanostjo popelje v odraslost; v svet dela, nadaljnjega študija in sprejemanja odgovornosti.

Kompetentni

V prepričanju, da je danes bolj kot kdajkoli prej potrebno biti korak pred ostalimi, ponujamo našim dijakom široko paleto dodatnih izbirnih dejavnosti, ki presegajo predpisane vsebine učnih predmetov. S tem ne le motiviramo dijake za poglobitev in nadgradnjo znanja, temveč tudi odkrivamo in razvijamo talente, ki bi sicer ostali neopaženi. Dijake spodbujamo h   kreativnosti in kritičnemu razmišljanju ob razumevanju in izvajanju postopkov, ki nam zagotavljajo znanstveno zanesljivost in veljavnost.

Ambiciozni

Za pravilno vrednotenje svojih dosežkov se je potrebno pomeriti z drugimi, zato se na DIZ Jožef Stefan radi preizkušamo na raznih natečajih in tekmovanjih. Načrtno spodbujamo podjetnost, ker vemo, da so ljudje, ki verjamejo v moč svojih idej, uspešnejši.

Svobodni

Dosledno usmerjamo svoje poslanstvo v oblikovanje zrelih in odgovornih posameznikov, ki razumejo izzive našega časa: zapletene družbene dinamike, težo zgodovinske preteklosti, zagotavljanje ohranjanja demokracije in svobode izražanja ter skrb za okolje, v katerem živimo.

Zgovorni

Znanje je neuporabno, če ga ne znamo ubesediti  in deliti. Ker se najkompleksnejši pojmi oblikujejo preko jezika, posvečamo jezikovnemu pouku v slovenščini, italijanščini in angleščini posebno pozornost. Predvsem slovenščina je kot učni jezik sredstvo sporočanja in sporazumevanja ter obenem nosilec pomenov in vrednot, preko katerih se izraža naša navezanost na ožji in širši kulturni prostor, kateremu pripadamo.

Šola, ki te vodi v prihodnost!

Kje smo

DIZ Jožef Stefan
Državni Izobraževalni Zavod

Canestrinijeva ploščad 7
34128 Trst, TS
tsis00300n@istruzione.it

tsis00300n@pec.istruzione.it

 

Tel.: +39 040 568 233

 

Urnik

Dan od do
Ponedeljek 9:30 12:30
Torek 9:30 12:30
Sreda 9:30 12:30
Četrtek 9:30 12:30
Petek 9:30 12:30

Kontakti

    Vzgojno-izobraževalne ponudbe