Facebook

Instagram

Stampa

La ricetta della felicità

. Home . Projekti . La ricetta della felicità

Že več let se na Državnem izobraževalnem zavodu J. Stefan v Trstu spominjamo prezgodaj preminulega mladega fanta, našega dijaka in prijatelja Andreja Bachija, ki smo mu posvetili projekt Memorial Bachi. Projekt zajema pobude in srečanja usmerjena k spodbujanju solidarnosti ter prostovoljstva. V okviru tega smo pobliže spoznali tudi združenje A.B.C. Odv, ki skrbi za otroke potrebne kirurškega zdravljenja v tržaški bolnišnici Burlo. Prostovoljska organizacija nas je preko pripovedi in slike popeljala v realnost bolnišnice in otrok, ki se že dlje časa zdravijo v njej. Prostovoljci jim nudijo podporo in bližino v obliki igre, knjig ter brezplačnega posojanja stanovanj staršem, ki prihajajo od daleč. Nas so seznanili s svetom prostovoljnega dela, tako da smo se poglobili v življenja teh otrok in ugotavljali, da je prostovoljstvo lahko izkušnja, ki obogati in obarva naš vsakdan. 

Zelo smo ponosni, da smo oblikovali knjižico z zgodbami, ki so jih napisali naši dijaki, z naslovom La ricetta della felicità.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.