Facebook

Instagram

Stampa

Blagajniška služba/ Pago in Rete

. Home . Starši in dijaki . Blagajniška služba/ Pago in Rete

Starše, dijake in osebje obveščamo, da se, od 30.06.2020, vsa plačila v korist šolskih ustanov izvajajo izključno znotraj centraliziranega sistema Ministrstva za izobraževanje Pago In Rete, ki je povezan s platformo PagoPA, po kateri se vplačujejo zneski javni upravi. Plačila, ki bodo od omenjenega datuma opravljena na drugačen način bodo nezakonita.

Uporabniki vstopijo v sistem Pago In Rete na tej povezavi https://www.istruzione.it/pagoinrete/, kjer dobijo tudi brošuro z osnovnimi informacijami in priročnik z navodili za uporabo storitve. Dostop je možen uporabnikom, ki že imajo digitalno identiteto SPID, osebju, ki ima uporabniško ime in geslo za dostop do platforme ministrstva za izobraževanje SIDI oz. za dostop do spletne strani Polis – Istanze on line in staršem, ki lahko uporabijo uporabniško ime in geslo, ki so ga prejeli za telematski vpis otrok v šolo. Kdor uporabniškega imena in gesla nima mora opraviti registracijo.

Šola bo za vsako plačilo izstavila odgovarjajoče obvestilo in ga posredovala uporabniku znotraj sistema Pago In Rete.

Šolske takse, prispevek ob vpisu, prispevek za šolske izlete in ekskurzije, izvenkurikularne dejavnosti in druge prispevke, bodo lahko uporabniki plačevali naravnost s svojega PCja, dlančnika ali telefona, kadarkoli. Uporabnik bo znesek lahko plačal s kreditno ali debetno kartico, PayPalom itd., lahko pa bo obvestilo o plačilu, ki bo opremljeno s QR kodo tiskal, ali pa prosil šolo, da ga natisne ter ga nato plačal na banki, pošti ali v tobakarni. Uporabniki bodo imeli na svojem računu Pago In Rete shranjene vse podatke o izvedenih plačilih in bodo lahko tiskali odgovarjajoča potrdila.

Vplačani zneski bodo že prisotni v predizpolnjenem obrazcu 730 prijave dohodkov. Za kakršnokoli informacijo ali pojasnilo lahko uporabniki pokličejo tajništvo šole oz. pišejo na tsis00300n@istruzione.it.